Hakukoneoptimointi-Google

 

Hakukoneoptimointi (SEO, Search Engine Optimization)

Hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan nettisivuston sekä teknisen että varsinaisen sisällön (kuvat ja tekstit) optimoimista parhaaseen mahdolliseen kuntoon hakukoneita, pääsääntöisesti Googlea varten. Kun luodaan Googlen näkökulmasta selkeää sisältöä, alkaa Googlekin kuuntelemaan sivustoa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sivusto nousee hakutuloksissa yhä ylemmäs ja ylemmäs. Toisin sanoen, kun joku tekee Googlessa haun, niin parhaimmassa tapauksessa sinun sivustosi sisältöineen on hakutulossivulla ensimmäisillä sijoilla.

Hakukoneoptimointi on aikaa vievää pitkälti nippelitietoon perustuvaa tekemistä. Aikaavievällä tässä tarkoitetaan sitä, että Googlelta itseltään menee aikaa, kun sen robotit käyvät sivustoasi läpi ja alkavat ymmärtää sen sisältöä sekä sitä, miten ihmiset löytävät tai eivät löydä sinne.

Google arvottaakin sivustoasi jatkuvasti. Siitä syystä hakukoneoptimointi on myös jatkuvaa työtä, ei kertaluontoinen projekti. Hakukoneoptimointia voidaan toteuttaa pieninä projekteina läpi vuoden. Ei siis ole olemassa staattista tilaa, joka luodaan, vaan sivuston tulee elää Googlen ja käyttäjien (niiden potentiaalisten asiakkaittesi) käyttäytymisen mukaan.

OTA YHTEYTTÄ, NIIN KERROMME TARKEMMIN MYÖS TULOSTEN VALOSSA!